Waar eten genieten is ...

Wijn & Spijsavond vrijdag 22 september 2023

Wijn & Spijsavond vrijdag 22 september 2023

In samenwerking met Kwast wijnkopers uit Nieuw-Vennep organiseren wij een gastronomische wijn en spijsavond waar u als liefhebber van het combineren van wijn bij smaakvolle gerechten zeker gaat genieten.

Onze keukenbrigade heeft een heerlijk vijf gangen menu samengesteld en hierbij heeft Alfons Kiljan, vinoloog bij Kwast wijnkopers, een passend wijnarrangement gekozen.
Tijdens de avond zal Alfons u alles vertellen over de gekozen wijnen bij elk gerecht.

Het belooft een leerzame maar vooral gezellige én smaakvolle avond te worden!
Het menu en de wijnen zijn als volgt samengesteld.

ZALM GEPEKELD MET GIN EN LIMOEN,
zure appel, watermeloen en crème van yoghurt
Domaine des Diables 2022, rolle, MIP blanc, Provence, Frankrijk
Casa de Santar 2022, encruzado, Dão, Portugal

SNOEKBAARS
gerookte paling van Eveleens, knolsederij en krokante ham
Baron de ley 2021, garnacha blanca ‘sobre lias’, Rioja, Spanje
Vinum 2022, chenin blanc, Stellenbosch, Zuid-Afrika

GESTOOFDE WANG, GEBAKKEN IN PANCETTA
met curry van pompoen en jus met lavas
Weingut Seeger 2021, blaufränkisch, Baden, Duitsland
Villa Giada 2021, barbera d’Asti ‘Suri’, Piemonte, Italië

WILDE EEND
met paddenstoelen, frisse rode koolsalade, appel,
gemarmerd taartje van aardappel, geserveerd met eigen jus
Despagne 2021, cabernet franc - merlot l’Onde, Bordeaux, Frankrijk
Abadal 2020, mando - cabernet sauvigon - merlot ‘Matis’, Pla de Bages, Spanje

AMANDEL - KOFFIE CHIBOUST
taaie karamel, hazelnoten, marsala ijs en amandelkrokant
Croft, reserve tawny, Douro, Portugal

inclusief de te schenken wijnen, mineraalwater en koffie met friandises
all-in per couvert 84,50

U kunt uw reservering maken via:
Mail: info@hetoudedykhuys.nl
Telefoon: 0252-413905

Ontvangst en aperitief: 18.30 uur
Start diner: 19.00 uur

Wij hopen u te mogen begroeten bij ons in Het Oude Dykhuys.

Met vriendelijke groet,

Alfred van Dijk & team

Terug