Wijn & Spijsavond vrijdag 22 september 2023
In samenwerking met Kwast wijnkopers uit Nieuw-Vennep organiseren wij een gastronomische wijn en spijsavond waar u als liefhebber van het combineren van wijn bij smaakvolle gerechten zeker gaat genieten.
Onze keukenbrigade heeft een heerlijk vijf gangen menu samengesteld en hierbij heeft Alfons Kiljan, vinoloog bij Kwast wijnkopers, een passend wijnarrangement gekozen. Tijdens de avond zal Alfons u alles vertellen over de gekozen wijnen bij elk gerecht.
Het belooft een leerzame maar vooral gezellige én smaakvolle avond te worden! Het menu en de wijnen zijn als volgt samengesteld.
ZALM GEPEKELD MET GIN EN LIMOEN, zure appel, watermeloen en crème van yoghurt Domaine des Diables 2022, rolle, MIP blanc, Provence, Frankrijk Casa de Santar 2022, encruzado, Dão, Portugal
SNOEKBAARS gerookte paling van Eveleens, knolsederij en krokante ham Baron de ley 2021, garnacha blanca ‘sobre lias’, Rioja, Spanje Vinum 2022, chenin blanc, Stellenbosch, Zuid-Afrika
GESTOOFDE WANG, GEBAKKEN IN PANCETTA met curry van pompoen en jus met lavas Weingut Seeger 2021, blaufränkisch, Baden, Duitsland Villa Giada 2021, barbera d’Asti ‘Suri’, Piemonte, Italië
WILDE EEND met paddenstoelen, frisse rode koolsalade, appel, gemarmerd taartje van aardappel, geserveerd met eigen jus Despagne 2021, cabernet franc - merlot l’Onde, Bordeaux, Frankrijk Abadal 2020, mando - cabernet sauvigon - merlot ‘Matis’, Pla de Bages, Spanje
AMANDEL - KOFFIE CHIBOUST taaie karamel, hazelnoten, marsala ijs en amandelkrokant Croft, reserve tawny, Douro, Portugal
inclusief de te schenken wijnen, mineraalwater en koffie met friandises all-in per couvert 84,50
U kunt uw reservering maken via: Mail: info@hetoudedykhuys.nl Telefoon: 0252-413905
Ontvangst en aperitief: 18.30 uur Start diner: 19.00 uur
Wij hopen u te mogen begroeten bij ons in Het Oude Dykhuys.
Met vriendelijke groet,
Alfred van Dijk & team
|