50 jaar Het Oude Dykhuys

Beleef een historische culinaire avond
Op 4 februari is het precies 50 jaar geleden dat de deuren van Het Oude Dykhuys open gingen. Een mijlpaal die we graag samen met u willen vieren tijdens een culinaire avond.
Door de jaren heen hebben vier chef-koks de scepter gezwaaid in onze keuken.
Op zaterdag 1 februari halen we een stukje geschiedenis terug: voormalig chef Teun Bakker keert samen met een deel van zijn oude team terug om een onvergetelijke avond te verzorgen.
Laat u verrassen door een vijf gangen menu dat nostalgie en vernieuwing samenbrengt, begeleid door een bijpassend wijnarrangement
Het restaurant is 1 februari 2025 geheel volgeboekt.
Een feestelijk menu op 1 februari 2025
We ontvangen u feestelijk om 18.30 uur met een glas bubbels en een amuse. Het diner start om 19.15 uur.
Het 5 gangen menu: (met bijpassend wijnarrangement)
Terrine van warm gerookte zalm Een verfijnde terrine van warm gerookte zalm, geserveerd met een frisse mierikswortelkruidensaus. Een klassieker, maar dan in een eigentijds jasje.
Tongschar met ravioli van kreeft Perfect gegaarde tongschar gecombineerd met delicate ravioli van kreeft, wilde spinazie en een romige saus Hollandaise.
Kwartelborst en boutje Malse kwartelborst en een gestoofd boutje, geserveerd met peterseliewortel, broodkrokant en een rijke jus van gevogelte met een hint van foelie.
Medaillon van ossenhaas Sappige ossenhaas met gestoofde schenkel, vergezeld van een aardappeldonut, paddenstoelen duxelle, gekaramelliseerde witlof, een bonbon van andijvie en rauwe ham, afgewerkt met een fluweelzachte kalfsjus met Madeira.
Proeverij van Chocolade Een heerlijke selectie van chocoladetaartje, romige fudge, luchtige mousse tussen fijne chocoladeschotsen, gestorte crème brûlée en ambachtelijk gedraaid stracciatella-ijs.
We sluiten deze onvergetelijke avond af met koffie of thee en friandises.
Een culinaire reis door de tijd
Deze unieke avond, volledig verzorgd, bieden wij aan voor € 99,50 all-in per persoon. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij!
Reserveren Reserveer uw tafel via info@hetoudedykhuys.nl of bel 0252-413905.
Wij kijken ernaar uit om samen met u te proosten op 50 jaar Het Oude Dykhuys!
Met culinaire groet, Alfred van Dijk en team
|